Platforma B2B
  • Strona główna
    • Zatowarowanie
  • Giełda chemiczna
    • Cukier trzcinowy nierafinowany Demerara 650 kg paleta​. Oferta hurtowa
  • Produkty
    • Maszyny pakujące >
      • Kartoniarki >
        • Kartoniarka F 2000
      • Linie pakujące
      • Owijarki do palet >
        • Owijarka CTT 215
      • Owijarki poziome
      • Wiązarki akumulatorowe >
        • Wiązarka CMT 250
        • Wiązarka CHT 400
      • Wiązarki ramowe
      • Zaklejarki do kartonów
    • Opakowania i materiały opakowaniowe
    • Wyposażenie magazynu
  • Zastosowania
  • Wiadomości
  • Kontakt

​Cukier trzcinowy nierafinowany Demerara 650 kg paleta​. Oferta hurtowa


​​Cukier trzcinowy nierafinowany Demerara

​Kod produktu: CT-0002

Specyfikacja
  • Typ opakowania: Worek
  • Zawartość: 650 kg
  • Opakowanie zbiorcze: Paleta

Dostępne opakowania:
  • 25 kg worek
  • 650 kg paleta

Cena

​
Cena standardowa netto: 3 787,80 zł (5,83 zł/1 kg)
Cena standardowa brutto: 4 659,00 zł (7,17 zł/1 kg) w tym 23% VAT
​
Nie zawiera kosztów wysyłki

​
Czas realizacji zamówienia: 3-5 dni roboczych.

O produkcie

Cukier trzcinowy to jeden z najbardziej popularnych na świecie cukrów. Złotobrązowy naturalny cukier pozyskiwany jest w procesie krystalizacji soku znajdującego się w łodydze rośliny. Poza właściwościami słodzącymi cukier trzcinowy stosowany jest jako przyprawa w kuchni azjatyckiej, indyjskiej, meksykańskiej. Cukier trzcinowy stosowany jest również w lecznictwie i ziołolecznictwie z uwagi na swoje właściwości bakteriobójcze. Oferowany cukier to cukier nierafinowany, bogaty w składniki odżywcze takie jak: żelazo, wapń, magnez oraz potas.  
​
W przypadku zaintersowania większą ilością cukru jest możliwość negocjacji cen. W tym celu prosimy o kontakt z obsługą sklepu. ​

Kup z rabatem na distripark.com lub skontaktuj się z nami:
​info@gieldachemiczna.pl lub 505 912 263
​

Zarejestruj się na distripark.com i kup z rabatem. Twój Kod Rabatowy PFETK5
​Cukier trzcinowy nierafinowany Demerara 650 kg paleta​. Oferta hurtowa, zatowarowanie produkcji i logistyki

Zastosowanie​ i właściwości​​​

Cukier trzcinowy nierafinowany typu Demerara jest zdrowszym zamiennikiem powszechnego cukru białego. Nazwa „Demerara” oznacza, że cukier jest w większych kryształach niż standardowy cukier. W przeciwieństwie do swojego zamiennika cukier trzcinowy zawiera melasę, która to nadaje mu wyjątkowy, lekko karmelowy smak oraz aromat. Cukier trzcinowy swój kolor zawdzięcza także melasie, barwa waha się od złotawej do ciemnobrązowej. Wytwarzany z trzciny cukrowej, nie przechodzi procesu rafinacji, dzięki czemu zawiera w sobie cenne składniki odżywcze jak: żelazo, wapń, magnez oraz potas. Tego ostatniego – potasu cukier trzcinowy zawiera od 100 do 1200 ppm, gdzie cukier biały tylko około 30 ppm. W starożytności cukier trzcinowy stosowany był nie tylko w kuchni. Odgrywał on ważną rolę w medycynie ludowej oraz ziołolecznictwie. Stosowany był jako lek przeciwbólowy, antybakteryjny oraz wykrztuśny. Nierafinowany cukier trzcinowy stanowi ważną funkcję w kuchni azjatyckiej, znany jest pod angielską nazwą jaggery, a także w kuchni meksykańskiej pod nazwą piloncillo. Głównym składnikiem cukru trzcinowego jest sacharoza – ok. 97%. Produkcja cukru trzcinowego jako produktu spożywczego zaczęła się w Indiach ok. 3000 p.n.e. W Europie został poznany dopiero po podboju Indii przez Aleksandra Macedońskiego. Wtedy jeden z dowódców przekazał informację do Europy o istnieniu trzciny rodzącej miód. Cukru trzcinowego nie należy mylić z brązowym cukrem. Bywa tak, że cukrem brązowym jest zwykły biały cukier, do którego dodano karmel. W jakim celu? Otóż jest to zabieg czysto marketingowy, który ma na celu sprzedaż tańszego cukru w cenie cukru trzcinowego.

​Zalety cukru:
  • cukier naturalny, nierafinowany, 
  • bogaty w składniki odżywcze,
  • niezastąpiony w kuchni jako dodatek słodzący do kawy, herbaty oraz napojów
  • dodatek dekoracyjny do ciast, ciasteczek, deserów,
  • przyprawa stosowana w kuchniach świata,
  • zdrowszy od cukru białego.

Wartości odżywcze w 100g CUKRU TRZCINOWEGO:
  • wartość energetyczna: 1683kJ/396kcal,
  • białko: 0g,
  • węglowodany: 99g,
  • tłuszcz: 0g,
  • sód: 30ppm, 
  • wapń: 155ppm,
  • fosfor: 20ppm,
  • magnez: 60ppm,
  • potas: 800ppm,
  • żelazo: 9ppm.

Wspierane przez Stwórz własną unikalną stronę internetową przy użyciu konfigurowalnych szablonów.
  • Strona główna
    • Zatowarowanie
  • Giełda chemiczna
    • Cukier trzcinowy nierafinowany Demerara 650 kg paleta​. Oferta hurtowa
  • Produkty
    • Maszyny pakujące >
      • Kartoniarki >
        • Kartoniarka F 2000
      • Linie pakujące
      • Owijarki do palet >
        • Owijarka CTT 215
      • Owijarki poziome
      • Wiązarki akumulatorowe >
        • Wiązarka CMT 250
        • Wiązarka CHT 400
      • Wiązarki ramowe
      • Zaklejarki do kartonów
    • Opakowania i materiały opakowaniowe
    • Wyposażenie magazynu
  • Zastosowania
  • Wiadomości
  • Kontakt